Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na Jánsky festival tradícií v Čadci 

Mesto

Jánsky festival tradícií sa koná 22. júna na Matičnom námestí v Čadci od 10:00 hod.

Tradičný remeselný jarmok, tvorivé remeselné dielne, jánske zvyky a tradície, vystúpenia regionálnych folklórnych zoskupení, kysucká gastronómia, súťaž vo varení guláša aj koncert kapely ROCK BAND

Pridajte sa medzi súťažiach a ukážte im, ako má chutiť ten víťazný guláš

Akcia je pre všetkých, kto má rad dobrú zábavu a ešte lepší guláš.

Už jedenásty ročník

Tento rok sa opäť stretnú kuchári, aby si  zmerali svoje sily vo varení gulášu. Matičné námestie bude patriť súťažiacim, ktorí si prídu zmerať sily a pripraviť ten najlepší guláš. 

Po vyhodnotení výsledkov a ocenení troch najlepších majstrov gulášového umenia budú mať možnosť všetci ochutnať guláš od každého súťažiaceho tímu.

Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže.

Pravidlá súťaže sú jednoduché.

  • Varenia sa zúčastnia družstvá. Pôjde o rodinné, firemné nie politické zoskupenia.  
  • Súťažné družstvá súťažia pod zvoleným menom družstva.  
  • Príchod družstiev na Matičné námestie je od 14.00 hod. Začiatok varenia od 14:30 hod. a koniec je najneskôr o 19:00 hod., kedy bude vyhodnotenie.  
  • Varí sa „originál kotlíkový guláš“. Množstvo vareného guláša nie je limitované. Jedinou podmienkou je, aby bol guláš varený z mäsa.  
  • Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie guláša ako i kotol so samostatným ohniskom tzv. „parák“ a všetko potrebné náradie k vareniu guláša si zabezpečia súťažné družstvá samé a na svoje náklady a nebezpečenstvo. Organizátori zabezpečia studenú pitnú vodu, palivové drevo, vrecia na odpad, priestor na prípravu a varenie.  
  • Súťažiaci sú povinní všetky ingrediencie potrebné na prípravu gulášu pripravovať priamo na mieste.  
  • Chlieb, misky, lyžice, servítky zabezpečí usporiadateľ.  
  • Po ukončení varenia bude odobratá jedna porcia za účelom hodnotenia. Hodnotiaca komisia dostane vzorky bez toho, aby vedela, ktoré družstvo  guláš pripravovalo, pre zachovanie objektivity.  
  • Zloženie poroty bude predstavené pri otvorení súťaže. Komisia bude sledovať priebežne spoluprácu súťažného tímu,originalitu tímu – napr. maskot, jednotné prvky, prezentáciu a obhajobu súťažného produktu, ale najmä kvalitu a chuť výsledného produktu.  Hodnotí sa: nápadité oblečenie súťažiacich, farba jedla, vôňa jedla, vzhľad, konzistencia jedla, chuť 
  • Pre členov družstva je pripravený pitný režim.  

Súťažiaci sa môžu prihlásiť do 17.  júna na emailovú adresu petra.duranova@mestocadca.sk.

Všetky súťažiace tímy získajú diplom a darček za predvedenie svojich gastro – zručností. 

TEŠIME SA NA VÁS!

Galéria